Besplatna natalna karta

Sadržaj

 

Ako želite znati kako izgleda vaša natalna karta, možete je izračunati upisom podataka o vašem rođenju u donju tablicu.

Za interpretaciju natalne karte potrebno je mnogo znanja i iskustva, stoga vam njezino detaljno tumačenje može dati samo stručni i iskusni astrolog. Ipak, ako niste u mogućnosti naručiti njezinu izradu, možete i sami dobiti kraći uvid uz pomoć ovog programa i priloženih objašnjenja. 

Nakon toga, pročitajte Upute za tumačenje natalne karte

 

 

 

Upute za tumačenje natalne karte

Ukoliko ste u prethodnoj tablici izračunali svoju natalnu kartu i dobili sliku koja vam ne govori mnogo, slijedite ove korake pa ćete dobiti jasniji uvid u značenje svoje natalne karte:

 

Pogledajte u kojem vam je znaku Sunce

Znak u kojem je Sunce jest znak u kojem ste rođeni. On je važan jer govori kakva smo osoba, što želimo, koji su naši snovi i ciljevi. 

 

Pogledajte u kojoj vam je kući smješteno Sunce

Kuća u kojoj je Sunce važna je jer ukazuje na kojem ćemo području života biti sretni, zadovoljni, gdje želimo zablistati i gdje ćemo ostvariti najbolje rezultate.

Ako je vaše Sunce u 3. kući, uspjeh ćete postizati u aktivnostima vezanima uz tu kuću (Internet, komunikacija, pisanje, intelektualne aktivnosti, prijevoz), a ako je npr. u 9. kući, onda će za vas važna biti područja kojima ona upravlja (putovanja, religioznost, široki svjetonazori, filozofija itd)

 

Pogledajte u kojem vam je znaku podznak

Podznak (AC) je vrh 1. kuće, stoga ako vam prva kuća počinje u Biku, znači da je vaš podznak smješten u Biku. Podznak je važan jer pokazuje na koji nas način okolina vidi i doživljava, a nerijetko je naš fizički izgled više opisan upravo podznakom, nego znakom u kojem ste rođeni.

 

Pogledajte u kojem vam se znaku nalazi Mjesec

Mjesec u atsrologiji upravlja emocijama i psihičkim podražajima. U najkraćim crtama, njegov položaj u znakovima horoskopa opisuje način na koji izražavamo emocije.

 

Pogledajte u kojim se kućama nalazi najviše planeta

Ako primijetite da je u nekoj kući više planeta, tad ta kuća označava područje života koje će biti naglašeno i u kojem ćete trošiti najviše vremena i energije.

Na primjer, ako imate 3 planeta u 5. kući, vjerojatno ste šarmantna i privlačna osoba s više ljubavnih veza, koja voli djecu i kreativna je, a ako imate više planeta u 10. kući ambiciozni ste i željni uspjeha, do kojeg ćete marljivim radom vjerojatno i doći.

 

Pogledajte u kojim vam se znakovima nalaze planeti

Ukoliko jedan ili dva znaka prevladavaju, tad ćemo zasigurno imati neke osobine tog znaka. Primjerice, Blizanci su na glasu kao slobodoljubivi zabavljači koji bježe od obaveza, no najpoznatija holivudska humanitarka i usvojiteljica Angelina Jolie rođena je u tom znaku. Kod nje je došao do izražaja znak Raka, u kojem se nalaze njezin podznak i Venera. Rak je znak koji je vezan uz dom i obitelj, a upravo su te stvari najvažnije i Angie. Obratite stoga pažnju koji u kojim se znakovima nalaze vaši planeti, pa ako neki prevladava, sigurno ste „pokupili“ neke njegove osobine.

 

Svaki bi astrološki laik putem ovih smjernica mogao dobiti manji uvid u svoju natalnu kartu, no to je daleko od preciznog tumačenja. Prilikom tumačenja natalne karte astrolozi moraju od svih ovih značenja napraviti sintezu, a u obzir treba uzeti i međusobne odnose planeta, znak u kojem počinje kuća, kuću u kojoj se nalazi vladar svake kuće horoskopa i mnoge druge stvari za koje je potrebno veliko iskustvo.