Najdraži filmovi horoskopskih znakova

 

Jeste li znali da znak u kojem ste rođeni može utjecati i na vaš filmski ukus? Doznajte koji horoskopski znak najviše voli ljubavne filmove, tko ima noćne more zbog neprestanog gledanja horora, a koji znak već na početku filma zaključi tko je ubojica.

 

 

Ovan

Hrabri i neustrašivi Ovan obožava akcijske filmove, stoga nitko nije sretniji od njega što na našim televizijama svaki dan prikazuju filmove Stevena Seagala, Jean Claude Vam Dammea, a povremeno iznenade publiku i filmskom poslasticom s Michaelom Dudikoffom. Ovan je odmalena s entuzijazmom gledao akciće pa zna napamet sve pokrete kojima Rambo onesposobi protivnika, a Chuck Norris ih stjera u zatvor. Akcijske scene potjere i tučnjave promatra sa za njega netipičnom pažnjom i koncentracijom, a najsretniji je kad se na ekranu dogodi velika eksplozija. Sofisticiraniji primjerci, uz gore nabrojene uratke, uživaju u Tarantinovom opusu.

Najdraži filmovi: Brzi i žestoki, Opsada, Rambo, Komandos, U orlovom gnijezdu, Psi iz rezervoara, Američki ninđa 2

 

 

Bik

Bikovi vole tople obiteljske priče, a s posebnim užitkom gledaju filmove koji su temeljeni na istinitim događajima. Nisu nužno poklonici blockbustera, uživaju i u televizijskim filmovima koji se prikazuju u nedjeljno poslijepodne te kvalitetnu radnju uvijek stavljaju ispred pretjeranih specijalnih efekata i zvučnih glumačkih imena. Iako ne vole akcijske filmove i horore, sa zanimanjem će pogledati dobar triler, no isključivo ako u njemu nema mnogo nasilja. Vole i lagane obiteljske komedije, kao i filmove o umjetnosti i lijepom životu. Rado će pogledati i mjuzikle, filmove o hrani te lagane komedije.

Najdraži filmovi: Julia i Julia, Stranputica, Vikend s Barneyem, Dobra godina, Zaljubljeni Shakespeare, Djevojka s bisernom naušnicom

 

 

Blizanci

Intelektualni Blizanci vole uzbudljive i dinamične filmove u kojima se radnja brzo odvija, a od gledatelja se zahtijeva inteligencija i poznavanje opće kulture. Obožava reference na neke druge uratke iz pop-kulture koje malo tko osim njega uopće može shvatiti. Budući da je i sam duhovit, voli komedije i zabavne filmove, a uživa i u adaptacijama knjiga, jer na ta način može usporediti snimljen materijal s pročitanim. Vole i biografske filmove o pjevačima, glumcima i političarima, jer im je svijet poznatih uvijek bio fascinantan.

Najdraži filmovi: Pakleni šund, Kava i cigarete, Blizanci, Identitet, Eternal Sunshine, Biti John Malkovich, Annie Hall, Monthy Python

 

 

Rak

Očekivano, osjetljivi i romantični Rakovi najviše vole ljubavne priče u kojima nakon svih zapleta i peripetija ljubavnici pronađu sreću. Uživaju gledati i obiteljske drame, a rado se vraćaju u prošlost gledanjem kostimiranih povijesnih filmova. Nedjelja popodne njihovo je doba za uživanje u tv-programu, kad u društvu ukućana liju suze na obiteljsku dramu u kojoj davno izgubljeni sin pronađe majku, umirući otac koji je napustio djecu zbliži se sa sinom ili usvojeno dijete zavoli nove roditelje, a sve je upakirano snažnom moralnom porukom i hepiendom.

Najdraži filmovi: Romeo i Julija, Kramer protiv Kramera, Čelične magnolije, Doba nježnosti, Prohujalo s vihorom, Imitacija života, Kišni čovjek

 

 

Lav

Lavovi vole velike priče o velikim ljudima pa uživaju gledati filmove o kraljevima, princezama i svima koje su uzdignu u društvu. Akcijske drame u kojima se otpisani lik vraća i snagom volje i snažnim karakterom u završnoj bitci izvojeva pobjedu te vraća svoj ugled držat će ih u napetosti do kraja, a smjesti li se radnja u povijesni kontekst, pogledat će ga barem pet puta. Vole animirane filmove zbog humora, ali i životne poruke koju uvijek sa sobom nose.

Najdraži filmovi: Divan život, Kralj i ja, Kralj lavova, Princ otkriva Ameriku, Gladijator, James Bond

 

 

Djevica

Analitične Djevice vole filmove koji ih potiču na razmišljanje, a one su uvijek prve koje shvate tko je ubojica. Obožavaju filmove iz serijala o detektivu Kolumbu, Poirotu ili Gospođici Marple, a cijene i sve inteligentne i promišljene filmove s moralnom porukom. Od filma zahtijevaju izvrsnu režiju i besprijekoran scenarij te će prve zamijetiti greške i rupe u radnji koje im mogu uništiti doživljaj čitavog filma. Kriminalistički film će ih oduševiti ukoliko je tako dobro napisan da ni one same, što obično nije slučaj, ne mogu od prve otkriti tko je ubojica. Vole gledati dokumentarne i filmove temeljene na istinitim događajima, kao i priče o kućnim ljubimcima.

Najdraži filmovi: Memento, Analiziraj ovo, Sicko, Adaptacija, Kocka, Hachiko – priča o psu, Marley i ja, Free Willy

 

 

Vaga

Vage obožavaju gledati romantične komedije sa sretnim završetkom. Uživaju u filmovima u kojima se protagonisti vole, no tek na kraju nakon brojnih problema i uplitanja drugih završe zajedno. Zna napamet sve scene iz Prljavog plesa, a citatima poput „Nobody puts Baby in corner“ redovito maltretira partnera koji nema pojma o čemu Vaga priča. Osim ljubavnih filmova, Vage vole i priče iz sudnice, posebno ako imaju sretan završetak. Bit će presretna ako nakon duge i teške parnice pravda konačno dođe na svoje.

Najdraži filmovi: Zgodna žena, Cyrano, Moj dečko se ženi, Erin Brokovich, Prljavi ples, Step Up,

 

 

Škorpion

Mračni Škorpioni obožavaju filmove koji će ih šokirati i iznenaditi pa su veliki ljubitelji horora. Osim što uživaju u kvalitetnim uratcima, nije im problem gledati ni one horore koji kvalitetom, pričom i izvedbom više spadaju u žanr komedije. Obožavatelj crnog humora, Škorpion je od malena prati sve epizode Šljama i Crne guje, a posebno obožava opus Monty Pythona,.Voli i dobre trilere s uzbudljivom radnjom, filmove o smrti, i sve one koji tjeraju na razmišljanje, a posebno su mu dragi su i erotski uratci.

Najdraži filmovi: Kum, Fatalna privlačnost, Sirove strasti, Devet i pol tjedana, Noć živih mrtvaca, Vrisak, Sedam, Harold i Maude, Obitelj čudaka

 

 

Strijelac

Avanturist u duši, Strijelac voli filmove koji nude uzbudljiva iskustva i nove avanture. Kao dijete, s prijateljima je organizirao lov na blago u stilu Gooniesa, a nekad čak ni u odrasloj dobi ne odustaje od traženja avanture. Voli sve filmove koji opisuju putovanje, druženje i neobične događaje koji nekome promijene život. Uživa gledati i filmove koji nose filozofsku poruku, kao i one religijske tematike.

Najdraži filmovi: Veliki, Robinson Crusoe, Lov na zeleni dijamant, Gooniesi, Iskupljenje u Shawshanku, Indiana Jones, Ostani uz mene, Ime ruže, Nacionalno blago, Pasija

 

 

Jarac

Realistični filmovi o uspjehu, novcu i moći uzbuđuju svakog pravog Jarca. Dok su njegovi vršnjaci u djetinjstvu htjeli biti vile, princeze, policajci ili liječnici, maleni Jarac je uvijek isticao da je njegov idol Gordon Gekko iz filma Wall Street. Osim filmova o uspješnim ljudima i bankarima, uživa u ratnim filmovima, a poseban je ljubitelj vesterna. Jarci se dive jednostavnijim vremenima kad su muškarci bili muškarci i nisu razgovarali o osjećajima, pa su im vesterni sa James Stewartom, Johnom Wayneom ili Clintom Eastwoodom pravo grešno zadovoljstvo.

Najdraži filmovi: Wall street, Kolo sreće, Manhattan, Dobar, loš, zao, Divlja horda, Vojničina, Vod, Apokalipsa danas

 

 

Vodenjak

Vodenjaci vole drugačije i pomaknute filmove, a većina njih izbjegava ići u kino gledati američke blockbustere. Mnogi iz principa podržavaju samo europsku ili azijsku kinematografiju, a što je neki film manje poznat, to im je draži. Osim malih, nerazvikanih indie filmova, voli i sve uratke koji su na neki način posebni, koji imaju lijepu fotografiju i atmosferu, a ne smeta im ni ako radnja nije brza i dinamična. Veliki je ljubitelj SF-a pa s pažnjom guta sve filmske nastavke Zvjezdanih staza i Ratova zvijezda. Voli futurističke priče, ali i filmove o buntovništvu, ustancima i pobjedi pojedinca nad većinom.

Najdraži filmovi: Buntovnik bez razloga, Zvjezdane staze, E.T., Alien, Pobuna na brodu Bounty, Dr. Strangelove, Paklena naranča, Brazil, Drvo života

 

 

Ribe

Nježne i romantične Ribe najviše vole gledati ljubavne filmove, pa čak i one s tragičnim ishodom. Najmanje milijun puta su gledale Titanic, a sigurno su i Jack i Rose bili pripadnici ovog znaka; ako ne oboje, barem jedno od njih. Ribe vole filmove čija je tema prava i vječna ljubav, no isto tako uživaju i u gledanje filmskih fantazija. Za njih je poznato da uvijek nastoje pronaći neki bijeg iz stvarnosti, pa im gledanje fantastičnih i avanturističnih filmova predstavlja idealan način da urone u svijet bajki i mašte i barem nakratko zaborave na surovu realnost.

Najdraži filmovi: Ljubavna priča, U potrazi za Nemom, Gospodar prstenova trilogija, Harry Potter, Romansa u Seattleu, Titanic, Princeza nevjesta, Beskrajan dan, Edward Škaroruki