Parfemi prema horoskopskom znaku za muškarce

 

Kad je muški miris opijum za ženu…

Pojam parfem se sve manje vezuje isključivo za ženu; muškarac koji ga koristi nije šminker ni feminizirani dječačić. On je prije svega muškarac sa stilom, koji zna što želi i bira miris koji će naglasiti njegovu muževnost, dominaciju i dobar ukus. Budući da je parfem jedan od jasnih pokazatelja karaktera osobe koja ga nosi na sebi, uvriježeno je mišljenje kako su laganiji, športski, ljetni mirisi za mlađe muškarce, koji vole kretanje i koji uživaju u avanturama ili sanjarenju, dok su oni nešto jači, teži, zimski namijenjeni dominantnim, ozbiljnim i starijim muškarcima koji stoje čvrsto na zemlji.

Ukoliko ste Ovan ili Škorpion, tada vjerojatno ova teorija pada u vodu. Oni u pravilu vole snažne i izuzetno muževne mirise, bez obzira na to koliko godina imaju. Za njih su kao stvoreni mirisi koji divljaju od testosterona, pa bi im odgovarao One Milion od Paca Rabannea, Hot Water Man od Davidoffa i Ambre Sultan od Lutensa. Škorpioni vole i parfeme s dozom mističnosti i mračnosti, pa će im odgovarati Black XS for Him od Rabannea.

 

Mistični za Ribe i Rakove, realistični za Jarce i Djevice

Strijelci i Blizanci traže športske i avanturističke mirise koji nisu prejaki i koji će naglasiti njihovu slobodnjačku prirodu. Takvi su Lacosteov Challenge, Light Blue od Dolce & Gabbane, Davidoffov Adventure, Adidas Black, Lanvineov L'Homme Sport i Givenchyjev Play. Muškarci rođeni u znaku Raka i Riba vole vodenaste, mladenačke, ali i mistične parfeme, pa preferiraju Armanijevu Acqua di Gio, Bvlgarijevu Acqua Pour Homme i Pour Soir Homme, Davidoffov Cool Water Game, te Gaultierov Le Male. Muškarci rođeni u znaku Djevice i Jarca ne vole mistiku; oni stoje čvrsto na zemlji pa im odgovaraju klasici kao što su Hugo Bossovi parfemi: Hugo Boss Selection, Boss Pure, Hugo Energise, Boss, Hugo, Boss in Motion White, a pristajat će im i Diorov Fahrenheit.

Za razliku od Jarca i Djevice, muškarac Lav se voli isticati pa će se oduševiti parfemima nogometne zvijezde Davida Beckhama, Signature Story ili Beckam Signature Man, te „gradskim“ mirisom Emporio City Glam od Armanija. I muškarac Vodenjak voli isticanje jer on je neobičan i voli pokazivati svoju individualnost. Stoga će mu se svidjeti Essential od Lacostea koji će naglasiti njegov boemski duh, ali i nešto drugačiji parfemi kao što je Tokyo by Kenzo.

Bikovi i Vage vole estetiku i sve što je lijepo i elegantno, pa tako ostaju najveći zaljubljenici u parfeme. Njima najbolje odgovaraju senzualni i zavodnički, muževni, a opet profinjeni mirisi koji su pravi hitovi. To su prije svega Armani Code, Bleu de Chanel, Boss Bottled Night, te The One Gentleman od Dolce & Gabbane, koje žene izuzetno vole. Jer muškarac rođen u znaku Bika ili Vage jako voli sve što je profinjeno i elegantno, pa tako i žene.

 

izvor:

www.kozmo.hr