Parfemi prema horoskopskom znaku

 

Izbor parfema već odavno ne predstavlja samo smisao za higijenu ili luksuz, on predstavlja i poseban trag, potpis našeg karaktera, želju da za sobom ostavimo mirisni veo koji će prije svega vjerno oslikati našu osobnost, raspoloženje ili interese. Obično se smatra kako dominantne osobe koriste snažne i dugotrajne parfeme, romantičari one puderaste i cvjetne, a avanturisti citrusne i osvježavajuće mirise. U moru različitih teorija o tome kakvoj osobi odgovara određeni parfem, našla se i ona koja kazuje kojem horoskopskom znaku najbolje „leži“ određeni miris.

Bvlgari za ženu Raka, Dior za Vodenjaka

Prema astrološkim tumačenjima, parfemi spadaju pod tematiku Venere, odnosno venerijanske znakove Bika i Vage. Smatra se kako su takve žene najslabije na parfeme i najbolje im odgovaraju nježniji, ženstveni i umjereni parfemi.

Za njih, a naročito Vage, su kao stvorene sve verzije Chanelovog Chancea, The One od Dolce & Gabbane, Burberryjev Burberry London, Elle i Parisienne od Y.S.Laurenta, Scarlett od Cacharela, a zasigurno bi ih oduševio i Muglerov Womanity koji miriše na kozmetičku torbicu ili Sanderov Stylessence za „žene sa stilom“.

Bikovi su veliki gurmani stoga će im se svidjeti i gurmanski parfemi kao što je Naomi od Naomi Campbell, Boss Orange Woman, te Angel od Muglera koji podsjeća na božićne kolačiće. Također jako vole miris ruže i stalo im je do partnerstva, pa je za njih tu i Lola od Marc Jacobsa, vjerojatno najsenzualniji miris ikada. Njen glavni sastojak je ruža geranij, najsnažniji mirisni afrodizijak, koji će im pomoći pronaći njihovog princa na bijelom konju o kojem toliko maštaju.

 

Kakva vlasnica – takav miris

Za razliku od ženskih Vaga i Bikova koje ne mogu živjeti bez partnera i nježnosti, žena Ovan je samostalna, direktna i snažna pa joj najbolje odgovaraju „divlji“ mirisi, kao što su Kenzovi Jungle i Jungle Elephant, Laurenov Ralph Wild, Rykiel Woman Hot, te bogati mirisi poput Lady Miliona od Paca Rabannea.

Škorpionke vole mistične parfeme, a njihovu tajanstvenu erotiku najbolje će dočarati Armani Code od Armanija, Black XS for Her od Rabannea, te Diorovi Hypnotic i Midnight Poison.

Kao i Škorpionke, žene rođene u znaku Riba i Raka vole mistične i erotske parfeme, ali u nešto laganijoj i romantičnijoj verziji. Za njih su puderasti, magnetični parfemi poput Naomagica od N.Campbell, Euphorije, svih verzija Bvlgarijeve Omnie, te Bright Crystala i Crystal Noirea od Versace. Vole i vodenasto – cvijetne mirise kao što su Armanijeve Acqua di Gio i Acqua di Gioia, romantičnu Chloe Eau de Parfum, te tajanstveni Jasmin Noir od Bvlgarija.

Žene rođene u znaku Strijelca ili Blizanaca vole biti u pokretu, pa im stoga odgovaraju ljetni, citrusni i avanturistički mirisi kao što su Light Blue od Dolce & Gabbane, I Love Love od Moschina i Amor Amor od Cacharela. Strijelci vole daleke krajeve i putovanja pa će im se svidjeti Diorov J'Adore koji će im dočarati mirise Istočne Azije, te For Her od Narcisa Rodrigueza koji miriše na Egipat.

Žena Jarac je ambiciozna, postojana i samostalna, klasičnog ukusa, pa su za nju i takvi mirisi – voljet će Gucci by Gucci, Guccijeve Rush i Rush II i Guilty, te Chanelov klasik No5.

Lavice vole ekstravagantne parfeme s potpisima slavnih osoba. Ona je glamurozna žena koja će voljeti parfeme J.Lo, primjerice Deseo, Signature Women od Victorie Beckham, Cat Deluxe od N.Campbell i Armanijev Diamonds, ali i one slatkaste koji u sebi spajaju romantičnu i nježnu te dominantnu i snažnu žensku stranu, kao što su Chanelov Coco Mademoiselle, Lancomeov Hypnose ili Escadin Magnetism.

Djevice, za razliku od Lavica, ne vole biti u centru pažnje, pa će im odgovarati jednostavni, praktični i nenametljivi mirisi kao što su Pure White Linen od E.Lauder ili Idylle od Guerlaina, te parfemi koji mirišu na „čisto“ i koji naglašavaju prirodan miris kože kao što je Kleinov klasik Eternity ili Armanijev Diamond.

Najindividualnije žene su žene Vodenjaci pa vole neobične mirise kakvi su Diorovi parfemi, osobito Dior Addict, Escale a Portofino, Escale a Pondichery ili Hypnotic Poison.

Nesumnjivo će svaka žena odabrati parfem koji odgovara njenoj osobnosti jer miris koji nosi na sebi ne govori samo o njenom smislu za luksuz i stil… On prvenstveno govori o njenom karakteru.

 

Vezano:   Parfemi prema horoskopskom znaku za muškarce

 

izvor:

www.kozmo.hr