Koji tv lik opisuje vaš znak horoskopa

 

Gledanje televizije omiljeni nam je hobi, a junaci iz serija, telenovela ili realityja odavno su postali dio naše svakodnevice. Neke od njih volimo, neke mrzimo, a neke mrzimo voljeti. Pročitajte koji tv lik odgovara vašem horoskopskom znaku.

               

 

OVAN

Vesna Mimica, Dobro jutro Hrvatska

Nije još ni svanulo, a ona se već rasteže. Pilates lopta, čunjevi, trake, daj što daš, ona će to odvježbati. I to sve sa širokim smiješkom na licu. Dok većina nas još poluzatvorenih kapaka ispija prvu kavu, udara se po glavi ne bi li se razbudili i zijeva sve u šesnaest, ona je pravi primjer zaraznog ovnovskog entuzijazma. Zanemarimo što su snimke vježbi snimljene unaprijed.

 

BIK

Homer Simpson, Simpsoni

Već dvadesetak godina koliko vlada TV ekranima, Homer sanja o Duff pivu i krafnama, a ležeći položaj na kauču postao mu je zaštitni znak. Oličenje bikovskih ideala, Homer posjeduje još jednu osobinu ovog znaka, a to je privrženost obitelji. Unatoč brojnim nedaćama koje su ih snašle, obitelj je ostala na okupu, najmanje, doduše, ne njegovom zaslugom.

 

BLIZANCI

Voditelji Red Carpeta, Red Carpet

Bez obzira o kojem se voditeljskom dvojcu radi, njihova sposobnost drobljenja ni o čemu toliko je fascinantna da većinu vremena shvatite kako ih zapravo ne slušate nego pirlite u Delaleov dekolte. Ta nevjerojatna vještina pričanja u nedogled o ničemu svojstvena je Blizancima, a u paketu s tim ide i tematika pričanog, tračanje i lovanje celebritija.

 

RAK

Marisol, Marisol

Sramežljiva, ali pametna,  pristojna, ali velikog srca, Marisol je sve što predstavlja prosječnog Raka. Dodajmo nesretnu sudbinu, vječnu ljubav prema mekušcu Jose Andreasu, obiteljske vrijednosti i stalnu suzu u oku na kojoj bi joj i Vlatka Pokos pozavidjela, i dobit ćemo melodramu za prste polizat, odnosno sve s čim povezujemo s ovim romantičnim znakom.

 

LAV

Farmer, Ljubav je na selu

Ono što prosječnog farmera iz ove reality uspješnice čini lavovskim je užitak eksponiranja, osvajanja, biranja, putovanja, spletki i zapleta sve u jednom. Očito je kako većina natjecatelja ne traži zapravo ljubav već prebire po partneričinim osobinama čitav vrijeme izvoljevajući dok uživa smješkajući se pred kamerama. Ako i uhvati ženu, super, ako ne, opet je sretan jer je krasio ekrane nekoliko tjedana.

 

DJEVICA

Zadro, Naša mala klinika

Hipohondriji sklone Djevice mogle bi se pronaći u ovom liku iz stalne postave Naše male klinike. Bolničko okruženje koje mnoge ostavlja prestravljene, Djevice smiruje i djeluje poput praksitena kojeg uvijek imaju u džepu. Temeljitost u jedenju čokolade sa lješnjacima također je vrijedna spomena jer samo najuporniji s toliko preciznošću odvajaju lješnjak u cjelovitom obliku. Pocuclavši čokoladu oko njih.

 

VAGA

Lara, Larin izbor

Nikša, Jakša, Jakša, Nikša ... Lari je zaista potrebno 182 nastavka da se odluči. Njene lokne, lijepo lice i ženstvena građa također je čine Vagom, ali i modni ukus koji je jednak prosječnoj spitskoj noni. Lara je dobra do srži, drži do svojih ideala, milim pogledom baca Hrvatsku na koljena, ali odlučivanje joj, ruku na srce, nije jača strana.  

 

ŠKORPION

Dinko, Larin izbor

Svaka prava sapunica traži kvalitetnog negativca, bez kojeg bi čak i Lara uspjela izabrati u prvih deset epizoda, a sretan rasplet na početku sapunice nije u Veljačinom stilu. Dinko ima onu škorpionsku ljubav prema osveti i sustavnom uništavanju svojih neprijatelja. Sklon porocima i strastven, Dinko sve radi punim srcem krećući se prema potpunom uništenju, ne mareći hoće li pritom i sam potonuti.

 

STRIJELAC

Bilo koji natjecatelj Večere za 5

Večera za  5 ima sve što Strijelcu treba – natjecanje, hranu, druženja i mogućnosti ispraznog filozofiranja o hrani i specifičnom načinu pripreme i receptima koje su skupili za neplaniranog i iznenadnog putovanja autostopom u Armeniju. Eksponiranje u javnosti im nije nikakav problem, a pustili bi i kamere u spavaću sobu kada bi netko to htio gledati.

 

JARAC

Svi političari, Sabor

Političari su prerasli uloge običnih predstavnika javnosti, oni su u stanju potati mega-zvijezde u britkom, osobno distanciranom, ali strastvenom napadanju jedni drugih. Jarčeva ambicija, trezvenost i ljubav prema uspjehu vodi ih do tolikih postignuća i pozicija o kojima drugi mogu samo sanjati. Mnogi ih gledaju sa prijezirom, ali jarčevski bi bilo zaključiti, riječ je o čistoj ljubomori.

 

VODENJAK

Marijana Čvrljak, Big Brother

Marijana je s Nemešem uspjela stvoriti sapunicu uživo, preći sve granice dopustivog zbog onog što je u tom trenutku htjela i riskirati sve zbog čega bi Rak sada zaplakao. Raznoliki Vodenjaci istodobno će prezirati Big brother koncept i umirati od želje za kušanjem takve avanture, ne mareći za posljedice. A nema te prepreke koja će njih zaustaviti u naumu.

 

RIBE

Bilo koji lik iz Krv nije voda

Teško je glumce u ovoj seriji nazvati standardnim TV likovima, ali svi imaju zajedničku crtu koja je itekako riblja. U svakoj novoj epizodi, osim repriza, nudi se nova doza dubokih emotivnih patnji, žestokih obiteljskih svađa, podmetanja, spletki i burnih pomirenja na sudu. Riba voli dobro začinjene situacije, nipošto patnike, već borce. A u ovoj seriji takvih ima na pretek.

I.G.