Idealan sport za vaš horoskopski znak

 

Bilo da ste odrasla osoba u potrazi za dostojnom rekreacijom ili nadobudni klinac koji se želi okušati u sportu i postati novi Ronaldo, Federer ili Ivanišević, treba uzeti u obzir da nije svaki sport za svakoga, stoga se bolje usmjeriti u jednom polju u kojem ćete najlakše briljirati. Uz popularne sportove, u prvom redu nogomet, ponudit ćemo vam paletu različitih aktivnosti u kojima biste se mogli pronaći.

                                                                          

 

OVAN

Ragbi, hokej, kitesurfing, grupa traži grupu

Ovan odlično funkcionira i u timu i samostalno, a važno mu je samo da mu odabrana aktivnost pruža dovoljno adrenalina, akcije i dokazivanja. Treba li se udebljati dvadeset kila, učinit će to, ako treba smršavjeti, ni to neće biti problem. Ovan je spreman učiniti sve što treba za sportski uspjeh. Mogućnosti su, dakle , razne – od infantilnih igara tipa grupa traži grupu do ekstremnog penjanja po stablima Papue Nove Gvineje, za Ovna nema granice. Sve je bolje od izležavanja i mirovanja, to je njihova životna, a i sportska filozofija.

 

BIK

Ribičija, golf, lov, kuglanje

Stereotipno poznati kao najveći hedonisti u zodijaku, lako im je pripisati sportove koji ne zahtijevaju mnogo kretanja, a uključuju obilne domjenke. No, Bikovi su mnogo više od gurmana. Oni vole dobru zabavu i druženje, a posjeduju i nenadmašnu upornost u postizanju cilja. Kuglana je možda mjesto gdje bi ih bilo najlakše zamisliti. Tamo ima sve što njima treba; i druženja, i smijeha i zabave, popraćene pivom i dobrom atmosferom. Osim toga, Bikovi uživaju i u ribarenju i lovu, a posebna nagrada im je što će od lovine moći napraviti i ukusnu gozbu.

 

BLIZANCI

Šah, trišeta, bela

Vragolastim očima promatrajući protivnika i smišljajući poteze tri koraka unaprijed, Blizanac je rođen za mentalne aktivnosti kojima je cilj intelektualno poraziti protivnika. Kada igra karte, Blizanac točno zna koliko bodova ima, koje su karte izašle, koje su još ostale u špilu, i staloženo, s lukavim osmijehom promatra svog oponenta u oči. Šah je također idealna aktivnost za njega jer otvara mogućnost intelektualnog dokazivanja i pomnog promišljanja, a dobro će se snaći i u svim zabavnim i dinamičnim sportovima koji zahtijevaju spretnost i inteligenciju.

 

RAK

Sinkronizirano plivanje, kamena s ramena

Nježni Rakovi, kao pravi vodeni znak vole sve povezano s vodom. No, umjesto agresivnog vaterpola, preferiraju otmjene, timske sportove u kojima mogu pokazati svoju gracioznost, poput sinkroniziranog plivanja. Onu drugu, muževniju stranu mogli bi ostvariti u seoskim sportovima, pogotovo onima s obiteljskom tradicijom. Raka ćete sigurno zateći kako vodi svog bika na borbu u Gornju Žeževicu, igra Šije šete do iznemoglosti ili baca kamen s ramena u nekoj svečanoj prilici.

 

LAV

Body buliding, picigin, airsoft

Lav voli ljeto koje mu pruža mogućnost da pokaže svoje savršeno isklesano tijelo. Nije mu sramota nauljen stajati pred publikom i dobivati bodove za zavidnu definiciju mišića. Nije slučajnost da je i Arnold Schwazzenegger rođen upravo u ovom znaku. Za one s manje egzibicionističkih poriva sasvim je solidan i picigin, hvaljena igra splitskih momaka koji se svojim tijelima, skokovima i tehnikom razmeću po svim vremenskim uvjetima. Lav voli i zanimljive, aktivne, ali strateške sportove poput airsofta gdje uz tijelo, najbolju opremu i naočale za noćni vid može upotrijebiti i um. Osim toga, obožavaju i tenis, koji je poznat kao kraljevski sport.

 

DJEVICA

Streličarstvo, Curling

Streličarstvo nije rezervirano za Strijelce, premda nije isključeno da će se i oni uhvatiti tog sporta na mjesec dana, dok im ne dosadi. Taj je sport idealan i za Djevicu, koja ima spretno, istrenirano oko i preciznu, smirenu ruku. Premda mnogima nezanimljiv, Djevica u njemu pronalazi svo uzbuđenje, mogućnosti, gracioznost, ljepotu koji bi drugim znakovima promaknuli. Strast prema čišćenju, metlicama i preciznosti Djevica može objediniti i u zanimljivom zimskom sportu – curlingu. Kako se radi i olimpijskom sportu, sasvim je to lijep način da se izgradi i zavidna sportska karijera.

 

VAGA

Klizanje na ledu, moderni plesovi, ritmička gimnastika

Estete Vage vole sve sportove i aktivnosti koje uključuju nošnju kostimića ukrašenih šljokicama. Vrlo senzualne i ritmične, odlično će se naći u ovim oblicima sportskog izričaja koji nude mnogo više od pukog pokazivanja mišića. Navedeni su sportovi dokaz koliko truda, odricanja, boli i vježbe je potrebno kako bi se dostigla estetska savršenost pokreta. Mnoge su, na koncu odrasle sanjareći da im Milka Babović u komentatorskoj kabini ocjenjuje figure, ali i haljine i frizure.

 

ŠKORPION

Điju đicu, kalarippayattu, poker

Još kao mali Škorpioni sanjare o dubokoj šumi, crvenoj kolibi pored močvare, minijaturnom učitelju s dugačkim, tankim brkovima koji ih uči drevnim borilačkim vještinama i pokretima toliko tajnim da ih sami sebi prešućuju dok ih izvode.  Za ovaj znak važi pravilo, što su vještine drevnije i ubojitije, tim bolje. Nije njima cilj prebiti nekoga, već imati mogućnosti prebiti nekog ukoliko se nađu u prilici da to moraju učiniti. Poker je druga alternativa u kojoj se lako pronalaze, ali ne dajte se zavarati, i tu su jednako smrtonosni.

 

STRIJELAC

Sve po malo, ništa konkretno

Ukoliko je u mogućnosti Strijelac će isprobati svaki sport koji se nudi u njegovom mjestu. One koje nema, dovest će u mjesto, obučiti lokalce, organizirati natjecanja, a onda će mu dosaditi, pa će ostaviti sve i izmisliti nešto novo. Strijelac je svestran, ali za sve brzo izgubi interes i uvijek je u potrazi za nečim novim. Idealni su sportovi oni koje ne zahtijevaju mnogo razmišljanja, ali traže brze reflekse i osiguravaju mnogo zabave. Strijelac voli i egzotične sportove, a zbog manjka izbirljivosti, Strijelac će sigurno, ma koliko brzo gubio interes, uvijek  naći neki sport kojim će se baviti neko vrijeme.

 

JARAC

Planinarenje, penjanje, Alka

Visoka stijena, vedro nebo i Jarac koji visi s nje zakačen konopcima, u opremi za penjanje, prizor je koji ne bi trebao začuditi nikoga. Planinarenje mu je također vrlo primamljivo, ali ne ono planinarenje kada umirovljenici u gojzericama šeću po Velebitu, već ono u kojem nalik Stipi Božiću prkose hladnom vjetru, rijetkom zraku i zastrašujućim visinama sa vjernim Šerpom s kojim se noćima zbija u šatoru za jednog. Jarac će se zadovoljiti i kao Alkar, jašući plemenitog vranca pred zadivljenim državnim vrhom i gađati isključivo u sridu.

 

VODENJAK

Capuero, Netball

Među Vodenjacima da se naći vrhunskih sportaša i nesretnika s dvije lijeve noge, ali svi će pri izboru sporta birati one neobične i malo razvikane. Capuero će se činiti primamljiv zbog svoje egzotičnosti, jednostavne filozofije i ljepote pokreta, a svaku sličnost sa plesom Vodenjak će gnjevno odbaciti. Netball je s druge strane sport koji je Strijelac doveo u mjesto, a Vodenjak prvi prigrlio zbog toga što nikad nitko nije čuo za njega. Napustio bi ga kada bi privukao mase s kritikom da je postao populistički, što je za netball ipak malo vjerojatno.

 

RIBE

Balote ili boćanje

Vruća ljetna poslijepodneva Riba najradije provodi pod murvom sa hladnom pivom u ruci, pa se buće ili balote nameću kao zgodna aktivnost da se ispuni vrijeme. Boćanje nudi mnogo druženja, neobaveznog razgovora, pive i jednostavne zabave. Ako se ukaže potreba, otići će na natjecanje organizirano među susjednim selima, ali pobjeda nije nešto što će ga posebno zanimati. Veselo druženje nakon natjecanja i ispijanje vina iz bukare uz veselu pjesmu i pjevanje do dugo u noć mnogo je primamljiviji dio onog što ovaj popularan sport nudi.

 

I.G.

 

 

DNEVNI HOROSKOP

ODABERITE ZNAK
 • Ovan

  21. 3. - 19. 4.

   

  Pazite se obiteljskih svađa. Ne govorite u ljutnji stvari koje ne mislite. Uživat ćete u uređenju stana ili ...

 • Bik

  20. 4. - 21. 5.

   

  Zabavljat će vas izlasci i putovanja. kraći izlet donosi vam sudbonosno poznanstvo.

   

  Najbolji ...

 • Blizanci

  22. 5 - 21. 6.

   

  Previše ćete trošiti. Netko od ukućana će vas na to upozoriti, no smatrat ćete da nije u pravu iako će stanje ...

 • Rak

  22 .6. - 22. 7.

   

  Zaljubljivi ste i spremni za novu vezu. Osoba koja se pojavi u vašem životu mogla bi u njemu dugo ostati.

  ...

 • Lav

  23. 7. - 22. 8.

   

  Svladat će vas umor. Izbjegavat ćete obaveza i druženja i vrijeme radije kratiti odmaranjem uz tv-program.

  ...

 • Djevica

  23. 8. - 22. 9.

   

  Steći ćete nove prijatelje i družiti se s osobama koje će na vas vršiti pozitivan učinak. Netko će vam pružiti ...

 • Vaga

  23. 9 - 22. 10.

   

  Česte svađe s članovima obitelji rezultirat će nervozom. Pazite se ishitrenih riječi i postupaka.

   

  ...

 • Škorpion

  23. 10. - 22. 11.

   

  U sjajnom ste razdoblju za ljubav. Osoba koju ste nedavno upoznali postaje vam sve važnija i bliža.

  ...

 • Strijelac

  22. 11. - 21. 12.

   

  Pazite na novac i ne kupujte gluposti. Ovo nije vrijeme za ekstravagantno ponašanje. Čuvajte novčanik i ...

 • Jarac

  22. 12. - 20. 12.

   

  Ako ste željni pažnje, netko će vam prići i pozvati vas na kavu. Prihvatite poziv jer nikad ne znate što se ...

 • Vodenjak

  20. 1. - 19. 2.

   

  Očekuje vas gomila obaveza. Nećete moći predahnuti, što će kod mnogih dovesti do stresa i nervoze.

   

  ...
 • Ribe

  20. 2. - 20. 3.

   

  Nova ljubav je na pomolu. Otvorite se prema novim iskustvima i prigrlite sve prilike koja vam se ukažu.

  ...

SRETAN ROĐENDAN

Please add some slide to the slider!

PRETRAGA

ODABERITE ZNAK

Doznajte više o svom horoskopskom znaku

LJUBAVNO SLAGANJE

Provjerite kako se slažete s ostalim znakovima horoskopa
 • Ovan u ljubavi

  Ovan u ljubavi

  Ovan je temperamentna i energična osoba koja otvoreno pokazuje svoje osjećaje. S njima partner uvijek zna na čemu je, a najbolje se slaže sa znakovima koji su, poput njega, strastveni, ...

 • Bik u ljubavi

  Bik u ljubavi

  Bikovi su senzualne i putene osobe koje znaju uživati u životu. U vezama traže stabilnost i sigurnost pa bi njihov idealan partner trebao biti pouzdana osoba na koju se mogu osloniti.

  ...

 • Blizanci u ljubavi

  Blizanci u ljubavi

  Nemirni Blizanci traže uzbuđenja i izazove pa je s njima nekad teško pratiti korak. Njihov idealan partner trebao bi im ujedno biti i najbolji prijatelj te idealni sugovornik.

  Doznajte ...

 • Rak u ljubavi

  Rak u ljubavi

  Nježne i osjetljive Rakove lako je povrijediti, stoga im je potreban obziran partner koji im neće prigovarati zbbog čestih promjena raspoloženja. Rakovi se žele osjećati voljenima pa im ...

 • Lav u ljubavi

  Lav u ljubavi

  Lav je velikodušna osoba koja otvoreno pokazuje osjećaje. Privlače ga popularne i društvene osobe s kojima se može dobro zabaviti, a potreban mu je partner koji će ga cijeniti i diviti mu se.

  ...
 • Djevica u ljubavi

  Djevica u ljubavi

  Skromne i povučene Djevice u ljubavi su pomalo sramežljive pa im je teško pokazati svoje prave osjećaje. Treba im netko tko će ih razumjeti i u svemu ih podržavati.

  Doznajte kako se ...

 • Vaga u ljubavi

  Vaga u ljubavi

  Šarmantne Vage poželjni su partneri u čijem se društvu svatko osjeća ugodno. Treba im partner koji će ih ohrabrivati i neće ih pokušavati ljubomorno vezati za sebe.

  Doznajte kako se Vaga ...

 • Škorpion u ljubavi

  Škorpion u ljubavi

  Strastveni Škorpion u ljubavi ide na sve ili ništa pa mu treba osoba koja će ga moći pratiti. Potreban mu je partner koji će uvijek biti uz njega i koji mu neće davati povoda za ljubomoru.

  ...

 • Strijelac u ljubavi

  Strijelac u ljubavi

  Strijelci ne vole posesivne i ljubomorne osobe koje će ih pokušati vezati samo za sebe. Ovim avanturistima odgovaraju partneri koji će ih voljeti takve kakvi jesu, bez da ih pokušavaju ...

 • Jarac u ljubavi

  Jarac u ljubavi

  Opreznim Jarcima treba mnogo vremena da se opuste u ljubvanim vezama. Od partnera očekuju ozbiljnost, odgovornost i pouzdanost, što i sami nude u vezama.

  Doznajte kako se Jarac slaže ...

 • Vodenjak u ljubavi

  Vodenjak u ljubavi

  Otkačeni Vodenjaci vole osobe uz koje mogu biti ono što jesu. Žele partnera koji će im biti najbolji prijatelj, osobu s kojom će se moći dobro zabavljati i koja im neće prigovarati što imaju ...

 • Ribe u ljubavi

  Ribe u ljubavi

  Osjetljive Ribe žele uza sebe partnera koji će ih voljeti i paziti. Vjeruju u istinsku ljubav i u stanju su podnijeti mnoge žrtve ako su uvjereni da je njihova veza ono pravo.

  ...

NE PROPUSTITE

Pročitajte i ove tekstove
 •  
  Astrološki pokazatelji slave

  ...

   
 •  
  Povratak u stvarnost nakon ljetnog odmora

  ...

   
 •  
  Ženski kutak: kako zadržati njegovu pažnju

  ...

   
 •  
  U kojem je znaku započeta vaša veza

  ...

   
 •  
  Astrološki pokazatelji uspjeha u karijeri

  ...

   
 •  
  Što živcira horoskopske znakove

  ...

   
 •  
  Kako se zabavljaju horoskopski znakovi

  ...

   
 •  
  Ženski kutak: Zašto nije nazvao

  ...

   
 •  
  Prehrana i mršavljenje po horoskopu

  ...

   
 •  
  Tipični muški uleti po horoskopu

  ...

   
 •  
  Omiljene aktivnosti na plaži za svaki znak

  ...

   
 •  
  Ženski kutak: Kako ga se riješiti?

  ...

   
 •  
  Kako zavode horoskopski znakovi

  ...

   
 •  
  Kako horoskopski znakovi podnose prekid

  ...

   
 •  
  Idealno zanimanje po horoskopu

  ...

   
 •  
  Godišnji horoskop

  ...

   
 •  
  Feng shui - 10 savjeta za sretniji život

  ...

   
 •  
  Idealno mjesto za godišnji odmor

  ...

   
 •  
  Pogreške koje znakovi rade u vezama

  ...

   
 •  
  Što nam donosi ulazak Jupitera u znak Jarca

  ...

   

TRENUTNI POLOŽAJ MJESECA

Sagittarius
Moon in Sagittarius
27 degrees
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
17 days old
Powered by Saxum