Astrološki pokazatelji uspjeha u karijeri

 

Zanima vas postoji li mogućnost da ostvarite profesionalni uspjeh? Postoje određeni pokazatelji u natalnoj karti koji mogu upućivati na uspješnu karijeru.

Prije svega, neki znakovi Zodijaka su više orijentirani na karijeru od drugih. Ljudi rođeni u znaku Jarca, Ovna, Bika, Lava, Djevice ili Škorpiona su ambiciozni i željni profesionalnog ostvarenja, stoga je presudno da u natalnoj karti imate naglašen neki od tih znakova. Lav prednjači po pitanju ambicioznosti, Jarac želi zaraditi što više novca, a i Bik i Djevica su također potaknuti željom za stjecanjem materijalnih dobara. Ovan je vjerojatno jedini znak koji želi uspjeti jednostavno zato što je po naravi sklon natjecateljskom duhu. Za Škorpiona, uspjeh u karijeri pitanje je moći, a postignuća mu jačaju ego.

 

Deseta kuća je kuća karijere, stoga je važno obratiti pažnju na planete koje se u njoj nalaze; što više pozitivno postavljenih planeta u njoj imate, veći su izgledi da ćete ostvariti poslovni uspjeh. Ako imate tri ili više planeta u desetoj kući, to znači da ćete vjerojatno postati poznati po tome čime se bavite.

Znak na vrhu desete kuće može ukazivati čime ćete se baviti. Na primjer, ako vaša deseta kuća počinje u Djevici, lako je moguće da ćete se baviti medicinom, uslužnim djelatnostima ili ćete postati računovođa. Ako vaša deseta kuća počinje u Blizancima, veći ću izgledi da ćete biti pisac, novinar ili glumac. Ribe na vrhu ove kuće mogu ukazivati da ćete postati savjetnik ili duhovni učitelj.

Uspjeh uvelike ovisi i o prirodi planeta u desetoj kući. Za optimalan uspjeh, najbolje je kad su Sunce, Mjesec, Jupiter, Merkur ili Mars u ovoj kući dobro aspektirani. Saturn može biti povoljan ako se bavite pravom, bankarstvom ili medicinom, no u najvećem broju slučajeva ukazuje na teške financijske periode ili izostanak zasluženog priznanja. Neptun u ovoj kući pokazatelj je manjka ambicioznosti i može ukazivati na osobe koje ne vole puno raditi, a Pluton može značiti da imate neke psihičke ili fizičke blokade koje vas priječe da ostvarite potpuni profesionalni uspjeh.

Ako želite zaraditi mnogo novca, bilo bi poželjno da vam se Jupiter, Sunce ili Pluton nalaze u 2. kući, a povoljno postavljeni planeti u 8. kući mogu ukazivati na korist od ulaganja, investicija i nasljedstva.

Šesta kuća također je povezana s poslom, no više opisuje vaše radne metode i na koji se način suočavate s problemima, stoga je za uspješnu karijeru ipak važnije promatrati 10. kuću.

Ako vas zanima imate li astroloških uvjeta da postignete uspjeh u karijeri, provjerite ovdje.