Retrogradna Venera

 

Retrogradno ili nazadno kretanje Venere traje oko šest tjedana, a događa se svakih godinu dana. U astrologiji se smatra da razdoblje retrogradne Venere nije povoljno za važne odluke i velike promjene na ljubavnom planu.

Razdoblje retrogradne Venere značajno je za naš ljubavni život, stoga je to aspekt života koji će zahtijevati više pažnje i promišljenosti. Uobičajena je pojava bivšeg partnera ili ljubavnika, a obnova veze iz prošlosti mogla bi se pokazati uspješnom. Ipak, veze koje se započnu u ovom razdoblju mogle bi biti brzo prekinute, budući da će nedostatak komunikacije i neki drugi problemi značajno usporiti razvoj odnosa. Mnogi će parovi teže izražavati emocije, što bi u nekim slučajevima moglo dovesti do zahlađenja odnosa. Brojne svađe i nesporazumi mnoge će parove podsjetiti da njihova veza nije savršena. Retrogradna Venera uči nas da vidimo pravu vrijednost ljudi i stvari u našem životu. Ovo nije povoljno vrijeme za važne odluke i drastične postupke, koliko za razmišljanje i procjenu situacije.

Venera upravlja i novcem pa se smatra da ovo vrijeme nije povoljno za veće izdatke, investiranje ili kupovanje luksuznih stvari.